Artiklar

Det här ska du tänka på om du vill använda dig av en konkurrensklausul för dina anställda

2017-11-23
2017-11-23 När ett bolag ska anställa en person som är viktig för verksamheten kan det vara intressant att inkludera en s.k. konkurrensklausul i anställningsavtalet. Jonas Lindskog, specialist inom arbetsrätt, ger här nedan tips på vad man bör tänka på om man vill använda sig av en sådan konkurrensklausul i ett anställningsavtal.

Det är roligt att vara i händelsernas centrum på en stark marknad

2017-09-28
2017-09-28 Man har bara behövt öppna tidningen det senaste året för att övertygas om att Sverige har en stark och dynamisk ekonomi. Något som medfört en stark transaktionsmarknad och så klart en positiv känsla av att ”det är nu det händer”. Under 2016 hade Cederquist en tillväxt på 14 %. Ett kvitto på ett framgångsrikt år, kanske ett av de bästa sedan starten år 1953. Cederquist medverkade bland mycket annat vid noteringarna av bolagen Bonava, Catella, spelbolaget Mr Green och vid förvärvet av Nordnet.

Artikel Ansökningsavgifter och processkostnader kommer inte att minska ”okynnesöverprövningar”

2017-08-21
2017-08-21 Regeringens särskilde utredare ska bl.a. överväga om ansökningsavgifter och processkostnadsansvar kan minska antalet överprövningsmål. Det kan de säkert, men troligen inte på det sätt som regeringen tänker sig. Små- och medelstora företag lär i högre grad avstå från att driva berättigade överprövningsmål, medan den stora boven i dramat – ”okynnesöverprövningar”, eller rättare sagt ”fördröjningsöverprövningar” – riskerar att fortsätta som vanligt, menar Cederquists experter Mikael Engström och Peter Riiga.

Antitrust damages in Sweden

2017-06-19
2017-06-19 Justice requires that companies and persons that have been victims of competition law infringements, such as cartels or abuses of dominant positions, receive proper compensation for their losses suffered as a consequence of the infringements.
Ring
English
Meny