”Jag känner verkligen att mitt arbete gör skillnad”

Jenny Jilmstad har arbetat i Cederquists arbetsrättsgrupp sedan i juli. Att det blev just arbetsrätt för henne var inget medvetet val. Men idag är det en passion. – Arbetsrätt har med människor att göra. Det är en mjukare form av affärsjuridik och det jag brinner för, säger Jenny.

Jenny Jilmstad har en lång erfarenhet som jurist och innan hon började på Cederquist hade hon hunnit med att både sitta ting och arbeta på andra advokatbyråer liksom på en arbetsgivarorganisation.

Det var under hennes tid som jurist på Baker & McKenzie som hon började arbeta med arbetsrätt.

-          Det var egentligen inte ett medvetet val att det blev just arbetsrätt. Det behövdes fler jurister inom detta område när organisationen växte och jag tog på mig jobbet.

Detta var 1999 och sedan dess har arbetsrätt blivit hennes huvudsakliga specialistområde.  Ett arbete som också blivit en passion.

-          Det jag tycker om med arbetsrätten är att man har med människor att göra och att man får möjlighet att bygga långsiktiga relationer med kunderna. Det finns undersökningar som visar att personalfrågor är bland de svåraste frågorna att ta tag i för företagsledningar. Jag kommer in utifrån och ser saker med friska ögon och kan på det sättet få ordning på det som är stökigt. I min rådgivning känner jag att jag verkligen hjälper kunderna med deras personalfrågor och att jag gör skillnad. Man skulle kunna säga att arbetsrätten är en mjukare form av affärsjuridik, vilket jag tycker om, säger Jenny.

 Efter åtta år på advokatfirman Ashurst var Jenny redo att ta steget till en annan byrå. Att det blev just Cederquist var ingen slump.

 -          För mig har Cederquist alltid känts som en modern byrå med bra värderingar. Byrån är känd för att ha väldigt duktiga kompetenta medarbetare och spännande uppdrag och de har ett bra renommé på marknaden.  När jag fick förfrågan om att börja här nappade jag på det direkt.

 Nu har du varit här ett tag. Hur tycker du att det är på Cederquist?

-          Här är det en glad, positiv och trevlig stämning, men också väldigt proffsigt. I Arbetsrättsgruppen så är vi ett bra gäng med stor erfarenhet. Det är kul att arbeta med så många kollegor som tillsammans kan bolla frågor och hjälpa varandra.

 Vilken typ av ärenden arbetar ni med?

-          Vi hanterar många olika ärenden för företag, som exempelvis olika typer av VD-frågor, omorganisationer, uppsägningar, förhandlingar,  konkurrensklausuler, tvister, och företagshemligheter. Många av våra ärenden rör frågor kring företagsförvärv som till exempel hur man behåller anställda genom incitamentsprogram kombinerade med konkurrensklausuler. Vi tar egentligen hand om alla frågor som rör arbetsrätten oavsett frågans omfång och storlek.

 Vilka arbetsrättsliga frågor tycker du ligger i tiden?

 -          Just nu diskuteras konkurrensklausuler väldigt mycket. Det är också många kunskapsföretag som vill skydda sina immateriella tillgångar. Mjuka värden blir allt viktigare och ligger i tiden. Som exempelvis att arbetsgivare måste hitta lösningar för medarbetare som vill arbeta hemma. Där måste man ha flexibla lösningar som ger frihet under ansvar.

 Vad hoppas du kunna bidra med på Cederquist?

-          Förutom en gedigen erfarenhet och bred kunskap så hoppas jag kunna bidra till en god stämning i gruppen, samt till att entusiasmera medarbetarna och skapa teamkänsla.