CQ Training Days gav mig en anställning hos Cederquist

Linnea Eriksson arbetar idag som Associate i Cederquists grupp för Privat M&A. En möjlighet hon bl.a. erbjöds efter att ha deltagit under Cederquists rekryteringsevent CQ Training Days våren 2016. Förutom att CQ Training Days gav Linnea möjligheten att skapa sig en egen bild av Cederquist som arbetsgivare, resulterade deltagandet i en etablerad kontakt med HR och så småningom en anställning.

Under CQ Training Days fick jag en bättre och tydligare bild av hur det kan vara på en byrå. Cederquist gav mig en bra och professionell känsla överlag. Jag blev väldigt glad när jag blev kontaktad kort efter eventet och idag trivs jag väldigt bra här på CQ”.

Vill du veta mer om vad CQ Training Days innebär och vad du som student kan få ut av att delta? Vi ställde några snabba frågor till Linnea om hennes upplevelser av dagarna.

Varför sökte du CQ Training Days?
När jag sökte var jag i slutet av min utbildning och jag hade redan ett intresse för affärsjuridiken. Jag ville däremot få en uppfattning av hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå i allmänhet och få en känsla av stämningen på Cederquist i synnerhet. Jag kände därmed att upplägget med CQ Training Days passade perfekt.

Vad var det bästa med dagarna?
Rekryteringsdagarna gav mig en bättre bild av hur det kan vara på byrå, både hur arbetsrollen ser ut men även hur klimatet är. Det var en bra avvägning mellan de olika momenten under de två dagarna. Vi fick en intressant och givande presentation av Cederquist och vi fick lyssna till en spännande föreläsning av lyckoaktivisten Erik Fernholm som pratade om drivkrafter och motivation i arbetslivet, samt att vi löste ett spännande case inom börsrätt. Det bästa med caselösningen var att man fick diskutera fallet med juristerna samt att det gav en bra känsla för vilka frågor man jobbar med i praktiken.

Nu är anmälan öppen till vårens CQ Training Days den 18-19 maj. På vår karriärsida kan du läsa mer om vad de två dagarna innehåller samt hur du går tillväga för att ansöka.

http://karriar.cederquist.se/jobs/25672-cq-training-days