"Finansmarknadsrätt är väldigt spännande och händelserikt"

Kiran Singh är ny biträdande jurist i Cederquists grupp för finansmarknadsrätt och börsrätt. Hon kommer senast från Finansinspektionen och har sedan länge haft ett intresse för finansmarknaden.

Berätta lite om dig och din bakgrund?


Jag studerade på juristprogrammet på Stockholms universitet och tog min examen runt årsskiftet 2013/2014. Därefter har jag arbetat på Finansinspektionen i drygt 2,5 år med frågor som rör finansmarknaden.

Inom vilken verksamhetsgrupp arbetar du och varför fastnade du för det området?


Jag arbetar inom transaktionsgruppen med områdena finansmarknadsrätt och börsrätt. Jag har arbetat med finansmarknadsrätt tidigare på Finansinspektionen och även läst specialkurser på juristprogrammet som rör det området. Finansmarknadsrätt är väldigt spännande och händelserikt, det händer något nytt på området nästan varje dag! Det innebär en massa utmaningar och möjligheter till att utvecklas. Börsrätt kompletterar finansmarknadsrätt på ett bra sätt eftersom områdena nästan överlappar varandra.

När bestämde du dig för att bli affärsjurist?


Jag bestämde mig för det ungefär halvvägs in på min utbildning, precis efter att jag hade avslutat min praktik på en humanjuridisk advokatbyrå. Jag bestämde mig definitivt efter att jag läste specialkurserna under juristutbildningen.

Vad var ditt första intryck av Cederquist?


Mitt allra första intryck av byrån var nog att alla är väldigt glada och välkomnande! Stämningen är positiv och det är högt i tak.

Hur har dina första månader varit?


Väldigt händelserik då jag fick hoppa in i ärenden ganska omgående-vilket jag tycker är jättekul!

Hur kopplar du av efter jobbet?


Jag går gärna iväg och tränar lite eller lagar lite mat. Annars är det ganska avkopplande att titta på någon bra serie på Netflix eller HBO.

Vad har du för förväntningar på året 2017?


Jag har ganska höga förväntningar på det här året, eller rättare sagt jag vet att det kommer att bli ett bra år. Det här året kommer att innebär en massa roliga utmaningar för mig och jag kommer definitivt att utvecklas en hel del, inte minst karriärmässigt.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som jurist på Cederquist? Besök vår karriärsida: http://karriar.cederquist.se/.