"Det är ett väldigt spännande område att arbeta med eftersom det ständigt är nya regelverk på gång"

Maia Wallbrand är ny biträdande jurist i Cederquists grupp för finansmarknadsrätt. Maia har alltid tyckt att finansmarknadsrätt är spännande och ser nu fram emot utmaningen att få arbeta med det, i en konsultroll. Vi ställde några frågor till Maia för att få höra om hennes första veckor på Cederquist.

Berätta lite om dig och din bakgrund?
Jag kommer direkt från Finansinspektionen, där jag jobbat som jurist i tre år med att bland annat granska tillståndsansökningar från olika finansiella företag.

Inom vilken verksamhetsgrupp arbetar du och varför fastnade du för det området?
Jag jobbar i finansmarknadsrättsgruppen här på CQ, eller finreg-gruppen som den brukar förkortas här (av förklarliga skäl…). Det är ett väldigt spännande område att jobba med eftersom det ständigt är nya regelverk på gång, samtidigt som den snabba tekniska utvecklingen skapar nya möjligheter och utmaningar på finansmarknaden, så det gäller att hänga med!

När bestämde du dig för att bli affärsjurist?
Bra fråga! Jag har alltid haft ett stort samhällsintresse, och tyckt att just finansmarknaden varit spännande – när jag hade varit på Finansinspektionen några år kände jag att det skulle vara en rolig utmaning att få arbeta med finansmarknadsrätt i en konsultroll, och då visste jag att CQ var väldigt duktiga inom det området.  

Vad var ditt första intryck av Cederquist?
Bra energi och härlig stämning!

Hur har dina första veckor varit?
De har varit ganska intensiva – många interna utbildningspass men även en hel del jobb som man hunnit kastas in i, vilket såklart varit väldigt kul!

Hur kopplar du av efter jobbet?
En viktig del av mitt liv är mat, så om jag har en ledig kväll testar jag gärna någon ny restaurang (eller gammal favorit för den delen) eller lagar middag med någon nära och kär och lyssnar på bra musik – då mår jag nog som bäst. Bio (och film i allmänhet) är också en storfavorit!

Vad har du för förväntningar på året 2017?
Att utmana mig själv och lära mig massor – och ha kul på vägen dit.