CEDERQUIST I REKORDAFFÄR

Advokatbyrån Cederquist företrädde brittiska företaget Boultbee vid förvärvet av CentrumKompaniet från Stockholms Stadshus AB för 10,4 miljarder kronor.
Köpet betecknas som en av Europas största fastighetsaffärer inom retail. CentrumKompaniet äger 10 gallerior i Stockholm bland annat Västermalmsgallerian, Fältöversten och Skärholmen centrum.

-Vi är glada över förtroendet att medverka vid en fastighetsaffär av det här slaget.  Det visar vår förmåga att kunna erbjuda spetskompetens och starkt personligt engagemang i kombination med de resurser som krävs för den omfattande granskning som är nödvändig vid den typen av affärer, säger Erika Åslund, delägare och ansvarig för området Fastighetstransaktioner hos Cederquist.

Försäljningsprocessen inleddes december 2006. Cederquist inledde sin due diligence process i mitten av mars. Ett 15 – tal medarbetare deltog som mest i arbetet som leddes av Erika Åslund och Martin Rosell, båda delägare, tillsammans med biträdande juristerna Jesper von Bahr, Louise Bjärgård och Assur Badur.

-Vi har ett mycket starkt lag där alla har gjort sitt absolut bästa för att lösa en komplex uppgift med stora krav på kompetens och noggrannhet, säger Erika Åslund.

Köparen av CentrumKompaniet är det brittiska fastighetsföretaget Boultbee som förutom i England även bedriver verksamhet i Sverige, Finland och Estland. Nära halva fastighetsportföljen finns i Sverige.

Affären visar på den dynamiska utveckling som präglar fastighetsmarknaden. Med framväxten av en alltmer global fastighetsbransch, med gränsöverskridande och ofta mycket komplexa affärer, har behovet av kvalificerad juridisk rådgivning inom området ökat.

-Cederquist valde tidigt strategin att fokusera på fastighetstransaktioner genom att skapa en egen grupp med specialister. Gruppen har snabbt växt och utgörs idag av 12 specialister. Det är roligt att konstatera att vår valda strategi är så framgångsrik, säger Jens Tillqvist, Managing Partner hos Cederquist.
Byråns grupp för fastighetsrätt har medverkat i flera av de senaste årens största fastighetsaffärer som rådgivare både på köpar- och säljarsidan. Enligt den oberoende publikationen Chambers Europe är Cederquist topprankad inom området fastighetsrätt.


För ytterligare upplysningar kontakta Erika Åslund, Cederquist, 08-522 065 30, mobil 073-960 65 30 eller Annika Steiber, 08-522 066 04, mobil 073-960 66 04.