CEDERQUIST RÅDGIVARE VID HISTORISK FASTIGHETSFÖRSÄLJNING

Advokatfirman Cederquist blir juridisk rådgivare vid svenska statens försäljning av fastighetsbolaget Vasakronan. Försäljningen bedöms bli en av de största fastighetsaffärerna någonsin i Sverige.  Uppdraget är ännu en framgång för Cederquists avdelning för fastighetsrätt som går mot sitt bästa år någonsin.

Vasakronan är ett av de ledande fastighetsföretagen i Sverige med inriktning på kontorslokaler, butiker och kompletterande tjänster inom området. Fastighetsbeståndet omfattar 160 fastigheter med en total area på 1,8 miljoner kvadratmeter. Efter riksdagsbeslut hör Vasakronan till de sex statliga bolag som nu är aktuella för försäljning.

– Att vi har valts att bli rådgivare vid försäljningen av Vasakronan är hedrande och ett erkännande av den stora kompetensen inom vårt område för fastighetsrätt, säger Jens Tillqvist, MP för Cederquist.

Den svenska fastighetsmarknaden har under året utvecklats mycket starkt och verkar enligt de flesta bedömare gå mot ett nytt rekordår.  Inom Cederquist hör området fastighetsrätt till de snabbast växande verksamheterna och utgörs idag av 11 specialiserade jurister.

Uppdraget som rådgivare vid utförsäljningen av Vasakronan kommer efter en lång rad betydande framgångar för Cederquist inom området. Ett exempel är uppdraget under våren att företräda brittiska företaget Boultbee vid förvärvet av CentrumKompaniet från Stockholms Stadshus AB för 10,4 miljarder kronor. Affären betecknas som en av Sveriges största fastighetsaffärer. En rekordaffär som med största sannolikhet kommer att överträffas av den nu planerade försäljningen av Vasakronan.

– Det är ett på många sätt historiskt uppdrag som vi närmar oss med ödmjukhet och en ambition att göra vårt yttersta för att uppfylla högt ställda förväntningar, säger Erika Åslund, delägare och ansvarig för området fastighetsrätt hos Cederquist som betecknar framgångarna som resultatet av ett långsiktigt och uthålligt arbete att samla och utveckla den vassaste kompetensen inom utvalda juridikområden.

– Nyckeln till Cederquists framgångar är vår förmåga att rekrytera och behålla de bästa medarbetarna inom de områden vi valt att satsa på, säger hon.

För ytterligare upplysningar kontakta Jens Tillqvist, Cederquist, 08-522 065 84, mobil 073-960 65 84 eller Annika Steiber, 08-522 066 04, mobil 073-960 66 04.