Press
2019.04.09

Cederquist är glada och stolta över att gå in som huvudsponsorer och samarbetspartners till Sveriges Schackförbunds satsning – Schack i skolan

Schack är spelet där alla kan delta, som tränar koncentrationsförmågan och är en spännande ingång i matematiken. Schack har förutsättningarna att göra Sveriges skolbarn smartare!

Satsningen ”Schack i skolan” är uppdelad i tre delar, Schackfyran som ger alla fjärdeklassare i Sverige möjlighet att vara med och tävla klassvis. Tävlingen går ut på att så många som möjligt i klassen ska vara med i laget, varför det är viktigare att många deltar än att några få är riktigt duktiga. Tävlingen är lika mycket ett socialt projekt som en tävling. Skolklubbar är en annan del av satsningen som går ut på att pedagoger får schackmaterial och hjälp med att bedriva utbildning i schack på ett enkelt och roligt sätt. Motprestationen är att man bildar en schackklubb. Den sista delen är schacktävlingar som riktas särskilt mot skolor och som arrangeras för att uppmuntra barn att utvecklas och bli bättre. Schack ska vara roligt och lättillgängligt för alla.

I dag finns 1 200 etablerade skolschackklubbar runt om i Sverige, som drivs av 7 000 pedagoger som utbildats till schackinstruktörer. Det sociala projektet Schackfyran lär varje år 30 000 barn i årskurs fyra att spela schack.

Vår förhoppning är att Schack i skolan med vår hjälp ska kunna växa och utvecklas vidare. Vi tror på Schack i skolan som initiativ! Genom att stötta organisationen med sponsring och engagemang hoppas vi kunna bidra till att fler barn får möjlighet att utveckla sitt logiska analytiska tänkande och utveckla kompetenser som kommer vara värdefulla i morgondagens samhälle, säger Tone Myhre Jensen, VD på Cederquist.

Läs mer om Schack i skolan och Schackfyran här.

Hittar du inte vad du letar efter?

bg