Nyhet
2022.11.07

Cederquist bidrar med ett kapitel i Globe Law and Business publikation om styrelseansvar och skadeersättning

Erik Wernberg, Tora Larusdottir och Ingrid Ek har bidragit med det svenska kapitlet i den internationella publikationen Directors’ Liability and Indemnification: A Global Guide, 4th edition.

I publikationen bidrar ledande experter från hela världen med de senaste uppdateringarna om vad styrelseledamöter och verkställande direktörer kan behöva tänka på under 2022 och framåt, samt vilka skydd som finns tillgängliga för ställföreträdare. Guiden omfattar 29 jurisdiktioner och beskriver ny rättspraxis och den senaste utvecklingen på marknaden för ansvarsförsäkringar och det föränderliga landskapet inklusive nuvarande och framtida risker för styrelseledamöter och verkställande direktörer, exempelvis i relation till:

•             Covid-19

•             Klimatförändringar

•             Mångfald och inkludering

•             Dataskydd

•             Kryptovalutor

Nytt för den här upplagan är att den innehåller en mer ingående jämförelse mellan brottsligt och regulatoriskt ansvar, trendprognoser, samt försäkringsbarheten av böter och avgifter i de jurisdiktioner som behandlas. Upplagan innehåller även nya kapitel om Jersey, Guernsey och Sverige.

Hittar du inte vad du letar efter?

bg