Press
2014.12.09

Cederquist biträder Nobia AB vid deras förvärv av Rixonway Kitchens

Nobia har den 8 december 2014 ingått ett avtal med August Equity LLP och Rixonway Kitchens företagsledning om att Nobia förvärvar 100 procent  av aktierna i Rollfold Holdings Limited, vilket är Rixonway Kitchens  moderbolag. Transaktionen har genomförts och är således inte föremål för  några villkor.

Rixonway Kitchens, grundat 1978, levererar kök främst till brittiska  byggbolag verksamma inom s.k. social housing. Rixonway Kitchens har  under det nuvarande finansiella året en nettoomsättning om cirka GBP 40  miljoner och cirka 480 anställda.

Nobia är noterad på NASDAQ OMX i Stockholm och utvecklar och säljer  kök genom ett tjugotal starka varumärken i Europa, däribland Magnet i  Storbritannien, Hygena i Frankrike, HTH, Norema, Sigdal, Invita och  Marbodal i Skandinavien och Petra, Parma och A la Carte i Finland, ewe,  Intuo och FM i Österrike samt Poggenpohl globalt.

Nobia företräddes av Cederquist huvudsakligen genom Maja Wettergren  (M&A), Jonas Forsén (M&A) och Kristoffer Molin (konkurrensrätt).

Cederquist är en av Sveriges ledande affärsjuridiska byråer. Vi genomför våra uppdrag med personligt engagemang och ett pragmatiskt angreppssätt baserat på en grundläggande förståelse för våra klienters verksamhet. Målsättningen är att erbjuda legal spetskompetens som tillför nytta. Cederquist har idag 70 jurister samlade under ett tak i centrala Stockholm.

Hittar du inte vad du letar efter?

bg