Nyhet
2023.01.02

Cederquist biträder Nordax Bank och Bank Norwegian i samband med genomförandet av en gränsöverskridande fusion mellan bankerna

Cederquist har bistått Nordax Bank AB (publ), Bank Norwegian ASA och dess ägare i samband med implementeringen av en gränsöverskridande fusion mellan den svenska och den norska banken. Fusionen genomfördes med Nordax Bank som övertagande bolag och Bank Norwegian som överlåtande bolag, och Bank Norwegians verksamhet kommer fortsättningsvis att bedrivas genom en norsk filial till Nordax Bank. Fusionen genomfördes den 30 november 2022.

Nordax Bank och Bank Norwegian är ledande specialistbanker i norra Europa och ägs av Nordic Capital Fund IX, Nordic Capital Fund VIII samt Sampo. Genom sammanslagningen av bolagen blir Nordax Bank den största oberoende specialistbanken inom konsumentkrediter i Norden.

Cederquists team leds av Martin Ulfson, Pontus Röckert och Isabel Cantos, huvudsakligen assisterade av Artemis Rahimian och Gustav Björklund (M&A, Corporate and Structuring), samt Tobias Frödin Lilja, Sebastian Bertheau och Jakob Nilsson (Financial Regulatory), med support av ett stort antal specialister och andra partners och biträdande jurister.

För vidare information hänvisas till pressmeddelande publicerat av Nordax Bank, se https://www.nordaxgroup.com/press/press-release?id=CF5FBFFD9A3731AF&s=lR-ZFXe7HK9evQyN4MthP1BfRDmnQy3Csq4CvhsY7tM

Hittar du inte vad du letar efter?

bg