Press
2021.02.11

Cederquist och Etain utvecklar verktyg för projektledning vid fastighetstransaktioner

Syftet är att skapa en smidigare process där kunden lättare kan överblicka projektet och kan se vilka dokument som är utestående mellan parterna respektive i överenskommen form.

 – Inför avtalssigneringar och tillträden är det ofta många mejl som skickas, dels mellan parterna samt dels mellan kunden och dess rådgivare. Det här verktyget ger både kunden och oss som rådgivare en bättre överblick och därtill en samlad informationskälla. Detta bidrar i sin tur till färre mejl samtidigt som det blir lättare för samtliga parter att överblicka hur projektet fortskrider, säger Oskar Ceréus, associate på Cederquist.

Etain är en leverantör av processverktyg som hjälper advokater att samarbeta bättre och mer effektivt både internt och med kunden. Etain har varit med och utvecklat den aktuella tekniska plattformen som gör det möjligt att samla och hantera dokumenten på ett och samma ställe.

– Vi är stolta över att ha utvecklat vad vi tror är ett marknadsledande verktyg, särskilt utformat för fastighetstransaktioner, tillsammans med Cederquist. Det har varit en positiv upplevelse att arbeta nära deras team av jurister och specialister, vilka verkligen köpt in på konceptet att använda moderna och digitala verktyg för att leverera en bättre kundupplevelse och en mer effektiv projektledning, säger Thomas Hansteen, Legal Process Designer och en av grundarna till Etain.

Cederquist är en av Sveriges främsta advokatbyråer med lång erfarenhet av att arbeta med digitala lösningar och nya arbetssätt för att hjälpa sina kunder. Samarbetet med Etain är en naturlig förlängning av det arbetet.

– Vår målsättning är att alltid tillföra största möjliga nytta för kunden. Genom våra digitala tjänster vill vi underlätta såväl vardagen som hanteringen av de största projekten, säger Johannes Färje, Head of Digital Services and Innovation på Cederquist.

Hittar du inte vad du letar efter?

bg