Press
2015.05.15

Cederquist rådgivare vid Circassias rekommenderade offentliga kontanterbjudande på Aerocrine

Circassia Pharmaceuticals plc har offentliggjort ett rekommenderat offentligt kontanterbjudande till aktieägarna i det svenska bolaget Aerocrine Aktiebolag att överlåta samtliga aktier i Aerocrine till Circassia. Erbjudandets totala värde uppgår till cirka 1,78 miljarder kronor.

Circassia är ett specialiserat biofarmaceutiskt företag som fokuserar på utveckling och kommersialisering av en rad immunoterapiproduktkandidater för behandling av allergier. Circassias har sitt säte och huvudkontor i Oxford, Storbritannien, och är noterat på London Stock Exchange.

Aerocrine är ett medicinteknikföretag som fokuserar på förbättrad behandling och vård av patienter med inflammatoriska luftvägssjukdomar såsom astma och bolagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

Circassia rådges av Cederquist avseende svensk rätt i samband med erbjudandet. Cederquists team inkluderar Wilhelm Lüning, Fredrik Lundén, Elin Nyquist och Nils Lundgren.


Cederquist är en av Sveriges ledande affärsjuridiska byråer. Vi genomför våra uppdrag med personligt engagemang och ett pragmatiskt angreppssätt baserat på en grundläggande förståelse för våra klienters verksamhet. Målsättningen är att erbjuda legal spetskompetens som tillför nytta. Cederquist har idag 70 jurister samlade under ett tak i centrala Stockholm.

Hittar du inte vad du letar efter?

bg