Press
2018.06.13

Cederquist rådgivare vid förvärvet av veterinär och djurvårdsföretaget AniCura

AniCura-koncernen är en av Europas ledande leverantörer av högkvalitativa veterinärtjänster för husdjur. Koncernen består för närvarande av ca 200 kliniker med en sammanlagd omsättning på 3,3 miljarder kronor och ca 4 000 anställda. AniCura tar varje år hand om 2 miljoner husdjur och har ett brett erbjudande av högkvalitativa medicinska tjänster innefattande förebyggande och grundläggande hälsovård likväl som avancerad diagnostik, invärtes medicin, intensivvård, kirurgi och ortopedi. Gruppen erbjuder också rehabilitering, physioterapi, och kostrådgivning tillsammans med ett utvalt sortiment av djurmat och produkter för djurskötsel.

Mars Petcare är en mångsidig och snabbväxande verksamhet med 75 000 medarbetare i 50+ länder, med ett gemensamt syfte: EN BÄTTRE VÄRLD FÖR DJUR. Med 75 års erfarenhet mäter Mars djurvårdsportfölj av nära 50 varumärken, hälso- och näringsbehoven hos världens husdjur. Mars Petcare är även en ledande veterinärsverksamhet med över 2 000 djursjukhus, inkluderat BANFIELD™, BLUEPEARL™, PET PARTNERS™, och VCA™ i Nordamerika.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra villkoren för transaktionen. Transaktionen är föremål för sedvanliga regulatoriska tillstånd.

Cederquists M&A-team leddes av Lars Bärnheim och Carl Johan Deuschl, båda delägare inom M&A, tillsammans med i huvudsak biträdande jurister Magnus Staaf, Anna Lotegen, Sebastian Rosvall och Isabel Cantos. Ett stort team med andra specialister har också arbetat med transaktionen innefattande, Linnea Härstedt, Björn Sjöberg, Julia Amanda Nilsson, Linnea Eriksson, Michael Boström och Jessica Malhotra (M&A), Babak Morad Bakhti och Oskar Ceréus (fastighetsrätt), Jim Blomström och Saeed Esbati (regulatoriska frågor), Robert Stromberg, Jonas Lindskog och Klara Wirén (arbetsrätt), Kajsa Morawetz och Oskar Eriksson (bank & finans), Kristoffer Molin (konkurrensrätt) och Malin Allard, Martin Gynnerstedt, Jonas Göransson och Pierre Olsson (IP/IT).

Hittar du inte vad du letar efter?

bg