Press
2019.12.03

Tre nya delägare till Cederquist

Cederquist har idag ett väl etablerat varumärke och ett starkt erbjudande. Byrån har arbetat aktivt med sin organisationsutveckling de senaste 10 åren och mycket har sin grund i byråns värderingar. De senaste åren har byrån haft en stark tillväxt och fortsätter växa. Mot bakgrund av det väljer man nu att förstärka och bredda bank och finansverksamheten i och med rekryteringen av Tobias Johansson.   

– Vår bank och finansverksamhet har länge varit väl ansedd och högt rankad, genom rekryteringen av Tobias har vi nu möjlighet att erbjuda ett ännu starkare och bredare erbjudande, inte minst inom det finansregulatoriska området. Ambitionen är ett ännu starkare team och att verksamhetsgruppen ytterligare ska befästa sin ställning som ledande inom bank och finans, säger Cederquists Managing Partner Tone Myhre-Jensen.

Tobias har varit verksam på annan byrå med inriktning mot bank och finans där han företrädesvis företrätt låntagare, men även långivare, vid olika typer av finansieringstransaktioner. Tobias har även en för byrån värdefull kunskap inom, och erfarenhet av, det regulatoriska området som kommer att stärka byråns erbjudande. Tobias arbetar för närvarande med sin doktorsavhandling om särskilda regler för tvångsförvaltning och avveckling av banker i kris (resolution). Utöver sin byråerfarenhet har Tobias även arbetat på Sveriges Riksbank och Finansdepartementet.

– Cederquist är en väl etablerad och modern byrå som står för något annat på marknaden idag. Att få vara med och fortsätta bygga och utveckla verksamheten känns som ett både spännande och roligt nästa steg, säger Tobias Johansson.  

Eric Johnson och Malin Allard, har arbetat på Cederquist sedan 2010, respektive 2017. Eric började på byrån direkt efter avslutade studier, medan Malin har en bakgrund från två andra byråer samt senast som bolagsjurist på Ericsson. Gemensamt för dem båda är att de utöver en väletablerad kompetens har ett starkt engagemang och en drivkraft utöver det vanliga.

– Att få möjlighet att fortsätta utveckla Cederquists erbjudande och varumärke på en marknad i förändring i rollen som delägare känns verkligt motiverande, säger Eric Johnson.

– Cederquist värderingar var helt avgörande då jag valde att börja här. Det har varit både utmanande och väldigt kul att vara med och ta Cederquists verksamhet inom IP/Tech till dagens nivå. Det pågår digitalisering överallt i samhället och värdet av immateriella rättigheter fortsätter att öka. Nu ser jag fram emot vår fortsatta utveckling och resa, säger Malin Allard.

– Det känns roligt att Eric och Malin kliver in som delägare. De har växt tillsammans med Cederquist de senaste åren och är båda mycket omtyckta av våra kunder och medarbetare. Vi är säkra på att de kommer att kunna bidra med såväl erfarenhet som kompetens, säger Tone Myhre-Jensen.

Tobias Johansson, Eric Johnson och Malin Allard tillträder som nya delägare den 1 januari 2020.

Hittar du inte vad du letar efter?

bg