Artikel
2017.09.28

Det är roligt att vara i händelsernas centrum på en stark marknad

Man har bara behövt öppna tidningen det senaste året för att övertygas om att Sverige har en stark och dynamisk ekonomi. Något som medfört en stark transaktionsmarknad och så klart en positiv känsla av att ”det är nu det händer”. Under 2016 hade Cederquist en tillväxt på 14 %. Ett kvitto på ett framgångsrikt år, kanske ett av de bästa sedan starten år 1953. Cederquist medverkade bland mycket annat vid noteringarna av bolagen Bonava, Catella, spelbolaget Mr Green och vid förvärvet av Nordnet.

Som företag har Cederquist en tydlig historia där man de senaste åren har arbetat aktivt med de dimensioner som krävs i en modern konsultorganisation. Cederquist är idag ett true partnership med tydliga värderingar. Men det tar tid att förändras och bygga en företagskultur. Idag är Cederquist en värderingsstyrd firma där värderingarna är riktlinjer på vägen mot den moderna byrån. Med ett gediget arbete bakom sig är erbjudandet idag både modernt och personligt.

Under 2017 har Cederquists fokus legat på att i än högre utsträckning integrera ett digitalt arbetssätt. Efter att tidigare ha implementerat kundlösningar för e-signatur och ett virtuellt datarum har arbetet med att utöka det digitala kunderbjudandet nu landat i en AI-lösning för att effektivisera arbetet mot kund. Valet föll på Luminance. Framförallt kommer Luminance’s tjänst användas som en plattform för att öka effektiviteten inom M&A due diligence på byrån.

Så digitalisering står högt på agendan 2017 och Cederquists Managing Partner Tone Myhre-Jensen är en av drivkrafterna bakom detta. Hon menar att utvecklingen har kommit långt, men att vi ännu inte har genomgått den stora digitala transformation som med stor sannolikhet kommer att komma. 

Det finns flera fördelar med att arbeta med digitala erbjudanden. Förutom att moderna och digitala arbetsmetoder kan spara tid i det interna arbetet, är det en konkurrensfördel att kunna erbjuda bättre och effektivare lösningar till kunder.

En annan viktig fråga för oss på Cederquist är hur vi attraherar rätt medarbetare. För att kunna driva en modern och ledande advokatbyrå tror vi att nyckeln är att ha passionerade medarbetare som vill mer och som vill vara med och utveckla både sig själva, sina kollegor och Cederquist till en bättre arbetsplats. Det talas mycket om talangmarknaden idag och kampen om de främsta talangerna är tuff. Hos oss är alla talanger och vi är övertygade om att alla på Cederquist har potential att bli riktigt skickliga och eftertraktade specialister. Därför pratar vi ofta om potential snarare än om talang. Med rätt förutsättningar för att klara av ett utmanande arbete, ett lyhört ledarskap, relevanta utbildningar och rätt förtroende kan alla medarbetare växa och nå sin fulla potential. Vår egna målbild är att bli en av Sveriges bästa arbetsgivare.   

En annan aspekt är att tillmötesgå den nya generationens behov och önskemål. På Cederquist arbetar vi mycket med att utveckla vårt erbjudande för studenter och ständigt lyssna in vad studenterna söker hos en modern arbetsgivare. Det är också viktigt att i samtalen med studenter och young professionals lyfta fram vad just vi söker hos våra framtida kollegor. Vi letar efter drivna och engagerade lagspelare som vill vara med och utveckla Cederquist till att bli en av Sveriges mest framgångsrika och moderna byråer.

För dig som inte känner till Cederquist sedan tidigare så har vi en lång historia på den svenska marknaden. Cederquist grundades 1953. Det kan tyckas vara en relativt kort tid, men inom den svenska advokatbranschen så är det en lång historia. Byrån grundades av Bengt Cederquist som innan han startade Cederquist arbetade som bolagsjurist på ett av Sveriges största förlag.

Mycket har hänt sedan dess. Våra kunder finns både på den svenska och den internationella arenan och vi arbetar i lika stor utsträckning med svenska som med internationella ärenden. Vi är en värderingsstyrd organisation som arbetar mycket med att fortsatt behålla, utveckla och följa upp våra värderingar. Allt eftersom har vi anpassat våra värderingar utifrån vår målbild och idag arbetar vi utifrån: Kvalitet, Lyhördhet, Passion och Hållbarhet. Vår expertis spänner över de flesta affärsjuridiska områden och våra specialister är idag ansedda som några av de absolut bästa i Sverige. 

Hittar du inte vad du letar efter?

bg