Artikel
2016.11.29

”Jag ville vara med och driva firman framåt och forma utvecklingen av morgondagens advokatbyrå”

När Tone Myhre-Jensen klev in i rollen som Cederquists första kvinnliga Managing Partner i januari 2016, såg hon fram emot att få vara med och driva firmans utveckling. På Cederquist har man de senaste tio åren arbetat aktivt med att skapa en bra arbetsmiljö och ett modernt erbjudande, både för medarbetare och för kunder.

Frågor som jämställdhet, hållbarhet och digitalisering av advokatbranschen har varit frågor som stått i fokus för Tone och hennes 18 delägarkollegor under året. Så har det inte alltid sett ut på Cederquist.

– Den största skillnaden nu, jämfört med förr, är att byrån idag drivs som ett värderingsstyrt företag och som ett true partnership med en relativt låg genomsnittsålder på 45 år i delägarkretsen. Det skapar goda förutsättningar, inte bara för delägare, utan även för alla våra jurister och övriga medarbetare att få vara med och påverka Cederquist som arbetsgivare, säger Tone.

Advokatbranschen som sådan har generellt sett inte varit en föregångare när det kommer till att sätta jämställdhetsfrågor och mångfald i fokus, men Cederquist arbetar aktivt med att diskutera och genomföra praktiska åtgärder så att en sund och god arbetsmiljö skapas för både kvinnor och män. Cederquist är en av få större byråer där styrelsen består av hälften kvinnor och hälften män. ”Ledningsgruppen har faktiskt fler kvinnor än män! Det tror jag inte är så vanligt”, säger Tone.

En del i arbetet med att skapa lika förutsättningar för kvinnor och män märks i det årliga utvärderingsarbetet. Varje år utvärderas samtliga medarbetare och delägare efter hur väl de har levt Cederquists värderingar.

– Det öppnar upp för dialoger och diskussioner kring omedvetna fördomar och om hur väl Cederquists medarbetare, och inte minst hur vi som delägare, ”lever som vi lär”. På det här sättet har vi också möjlighet att fånga upp signaler om vilka åtgärder som behöver vidtas för att förbättra arbetsklimatet. Vi har naturligtvis en alltjämt pågående dialog med våra medarbetare kring hur vi kan förbättra möjligheterna och förutsättningarna för att alla medarbetare t.ex. ska kunna vara föräldralediga och samtidigt kunna avancera i karriären.

– Vi arbetar aktivt varje dag för att göra Cederquist till den bästa arbetsplatsen, där det är självklart att kvinnor och män, oavsett bakgrund, ska ha samma möjligheter och där vi gemensamt som ett lag levererar enastående rådgivning till våra kunder. Att få arbeta med dessa frågor varje dag är något av det roligaste jag vet i min roll som Managing Partner, säger Tone.

Vill du bli en del av Cederquist och få möjligheten att vara med och påverka? Just nu söker vi jurister med ett par års erfarenhet som brinner för affärsjuridik och som vill arbeta med de mest spännande uppdragen i en dynamisk och utmanande miljö. Besök vår karriärsida för att se våra lediga tjänster.

Hittar du inte vad du letar efter?

bg