Aktiemarknads- och Värdepappersrätt

Cederquist arbetar med ett specialiserat och dedikerat team inom aktiemarknads- och värdepappersrätt.

Verksamhetsgruppen tillhandahåller rådgivning avseende:

  • Börsintroduktioner
  • Offentliga uppköpserbjudanden
  • Kapitalanskaffningar
  • Spin-offs och andra aktiemarknadstransaktioner
  • Löpande juridisk rådgivning inom börsrätt, bolagsstyrning, incitamentsprogram, årsstämmor m.m. till ett stort antal börsbolag

Vårt fokus är att leverera högsta kvalitet på dokumentation och arbeta med effektiva och beprövade arbetsprocesser som säkerställer att vi möter krävande tidplaner och samtidigt ger rätt råd.

Vi arbetar nära lokala beslutsfattare

Vi arbetar nära lokala beslutsfattare och har etablerade relationer med nyckelaktörer på den svenska aktie- och kapitalmarknaden. Kombinationen av fokus på att leverera kvalitet, stor erfarenhet från såväl nationella som internationella transaktioner och djupgående kunskaper om det svenska regelverket har bidragit till att vi har en position som en av de ledande advokatbyråerna i Sverige inom aktiemarknad och publik M&A.

Bland våra kunder återfinns svenska och utländska börsbolag, PE-fonder, investmentbanker, investerare och organisationer inom ett brett spektrum av branscher.

Vi rankas regelbundet som en av de främsta svenska advokatbyråerna på området av Chambers Global, Chambers Europe, Legal500 och IFLR 1000.

Vill du bli kontaktad?

Vill du bli kontaktad av våra specialister inom aktiemarknads- och värdepappersrätt? Ange din mailadress här så kontaktar vi dig eller kontakta våra specialister direkt via uppgifterna nedan.

Våra specialistområden

Relaterade nyheter.

Corporate Advisory

Vi ger råd inom ett brett spektrum av löpande bolagsrättslig rådgivning samt börsrättsliga frågeställningar.

Läs mer

Nyfosa delas ut till stamaktieägarna i Hemfosa och noteras på Nasdaq Stockholm

Aktierna i Nyfosa AB har idag upptagits till handel på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Noteringen markerar starten för Nyfosa som ett självständigt bolag efter utdelningen till stamaktieägarna i Hemfosa Fastigheter AB.

Läs mer

Cederquist har biträtt Mr Green & Co i samband med offentligt uppköpserbjudande

Cederquist har biträtt Mr Green & Co AB i samband med William Hills offentliga uppköpserbjudande till aktieägarna i MRG att överlåta samtliga aktier i MRG till William Hills mot ett kontant vederlag om 69 kr per aktie.  

Läs mer