EU- & Konkurrensrätt

Vår välrenommerade specialistgrupp inom EU- och konkurrensrätt är lyhörd för dina specifika behov som kund.

Få rättsområden innebär större riskexponering för ett företag än konkurrensreglerna. Dessutom förbises ofta  att konkurrensreglerna inte bara innebär risk utan också kan ge affärsmässiga möjligheter.

Vår välrenommerade specialistgrupp inom EU- och konkurrensrätt är lyhörd för dina specifika behov som kund. Vi identifierar kundernas verkliga och teoretiska problem och möjligheter. 

Praktiskt gångbara lösningar på eventuella konkurrensproblem

För oss är det viktigt att möta våra kunders förväntningar på högkvalitativ, hållbar, kostnadseffektiv och innovativ rådgivning. Därför strävar vi alltid efter att hitta praktiskt gångbara och affärsmässiga lösningar på de eventuella konkurrensproblem (eller möjligheter) som vi identifierar.

Vi ligger ständigt i framkant för att utveckla kundens affär

Vårt genuina och brinnande intresse för juridiken inom detta rättsområde och hur den påverkar kundens affärer – vare sig det är positivt eller negativt gör att vi ständigt kan ligga i framkant för att utveckla kundens affär både i relation till EU-rätten och till svensk och internationell konkurrensrätt.

Vi tillhandahåller rådgivning och biträde i alla slags frågor som rör konkurrensrätt. Bland annat:

  • Avtalsgranskning kring samarbeten
  • Rådgivning kring vertikala konkurrensbegränsningar
  • Förvärvskontroll
  • Missbruk av dominerande ställning
  • Kartellutredningar och eftergiftsansökningar
  • Sektorundersökningar
  • Domstolsprocesser
  • Efterlevnadsprogram och utbildningar

EU-rätt spelar inte bara roll i förhållande till  konkurrensrätt utan inom ett flertal olika rättsområden. Där bidrar vi med all vår erfarenhet och vårt sökande efter nya möjligheter. Vi företräder företag i alla typer av konkurrensrättsliga domstolsprocesser – inte bara i processer mot Konkurrensverket – i nära samarbete med vår Tvistlösningsgrupp.

Goda kontakter med utländska byråer i andra jurisdiktioner

Vi tar ofta ett fullt projektansvar och har goda kontakter med utländska välrenommerade advokatbyråer i andra jurisdiktioner än Sverige och EU. Vi har även goda kontakter med högt kvalificerade konkurrensekonomer som vi rådgör med och samarbetar med vid behov.

Vi rankas regelmässigt mycket högt i de internationella legala publikationerna Chambers Europe, Legal500 och Global Competition Review.

 

Hör av dig så tar vi en förutsättningslös diskussion - fredrik.lindblom@cederquist.se.

Publikationer

Cederquists EU- och Konkurrensrättsgrupp har under 2017-2019 fått förtroendet att som nationella experter ta fram det svenska kapitel om juridiska frågeställningar kopplat till missbruk av dominerande ställning i den internationella juridiska publikationen Getting the Deal Through samt det svenska kapitlet om Merger Control till den internationella publikationen Chambers Practice Guide. Gruppen fick även under 2017-2019 förtroendet att skriva det svenska kapitlet i publikationen The Private Competition Enforcement Review som ges ut av The Law Reviews. 

Vill du bli kontaktad?

Vill du bli kontaktad av våra specialister inom EU- och Konkurrensrätt? Anmäl din mailadress här eller kontakta vår partner Fredrik Lindblom direkt. Hans kontaktuppgifter finner du här nedan.

Fredrik Lindbloms kontaktuppgifter

Relaterade nyheter

Vad innebär UTP-lagen och vad behöver ni som företag tänka på innan lagen träder i kraft

I den här korta filmen går Angelo Skog och Alexander Widén igenom översiktligt vad UTP-lagen innebär och vad ni som företag bör tänka på innan lagen träder i kraft

Läs mer

Cederquists experter inom Konkurrensrätt och Tvistlösning har skrivit svenskt kapitel om Private Competition Enforcement

Fredrik Lindblom och Elsa Arbrandt fick med värdefull hjälp av Sanna Widén återigen förtroendet att skriva det svenska kapitlet i publikationen The Private Competition Enforcement Review som ges ut av The Law Reviews.

Läs mer

Cederquists experter har skrivit ett kapitel i Chambers Antitrust Litigation 2019 Guide

Cederquists specialister Fredrik Lindblom och Elsa Arbrandt har med värdefull hjälp av Sanna Widén skrivit det svenska kapitlet om Antitrust Litigation i den internationella publikationen Chambers Global Practice Guide.

Läs mer

Covid-19 och EU-, konkurrensrätt och Offentlig upphandling

Cederquists experter medverkar i den internationella juridiska publikationen Getting the Deal Through – Competition Compliance

Under våren har Cederquists EU- och Konkurrensrättsgrupp fått förtroendet att som nationella experter skriva det svenska kapitlet om juridiska frågeställningar kopplat till compliance och konkurrensrätt i den internationella juridiska publikationen Getting the Deal Through.

Läs mer

Läs det svenska kapitlet om Private Competition Enforcement, skrivet av våra experter inom Konkurrensrätt och Tvistlösning

Fredrik Lindblom och Elsa Arbrandt fick med värdefull hjälp av Sanna Widén återigen förtroendet att skriva det svenska kapitlet i publikationen The Private Competition Enforcement Review som ges ut av The Law Reviews.

Läs mer

Cederquists EU & Konkurrensrättsgrupp - Highly Recommended i den senaste utgåvan från GCR 100

Är du intresserad av att läsa om topprankade och rekommenderade advokatbyråer inom Konkurrensrätt i Sverige? Då borde du kolla in den senaste utgåvan från Global Competition Review (GCR 100), 18th edition, som nyligen publicerades.

Läs mer

Offentlig Upphandling

Inom offentlig upphandling erbjuder vi huvudsakligen tre tjänster: anbud- och upphandlingsstöd, avtalsstöd samt tvistlösning.

Läs mer